Raskaana ollessa sitä yrittää löytää himpun terveellisempiä vaihtoehtoja leivonnaisille ja välipaloille. Viime raskauden aikana valmistin mm. herkullisia appelsiinimuffineita, myslipatukoita sekä manteliherkkuja. Nyt on taas ollut ajankohtaista keksiä terveellisempiä herkkuja, ja nämä kesäkurpitsamuffinit täyttivät kriteerit erittäin hyvin; hävisivät todella nopeasti parempiin suihin, eikä vaan odottavan äidin, vaan myös taaperon suuhun. Nämä olisi voinut hyvin pakastaakin, mutta kovin montaa ei pakastimeen jäänyt… voi tätä makeanhimoa!
Reseptin muuntelin tästä englanninkielisestä reseptistä. Vielä herkullisempia muffineista tulisi, jos lisäisi jonkin tuorejuustokuorrutteen, mutta tuokin herkku on raskauden aikana pannassa, eli ehkä sitten myöhemmin…
12 pientä muffinia varten tarvitset:
- 2 kananmunaa
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 dl fariinisokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 iso kesäkurpitsa
- 1 1/2 dl täysjyvävehnäjauhoa
- 1 1/2 dl vehnäjauhoa
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl ruokasoodaa
- 1/2 tl leivinjauhetta
- 1 tl kanelia
Valmistelut:
- Raasta kesäkurpitsa hienoksi raasteeksi.
- Sekoita kuivat ainekset yhteen: jauhot, suola, sooda, leivinjauhe sekä kaneli.
Valmistus:
- Vaahdota kananmunat vaaleaksi vaahdoksi.
- Lisää sokeri, vaniljasokeri, öljy sekä kesäkurpitsaraaste. Sekoita kevyesti yhteen.
- Lisää loput kuivat aineet varovasti käännellen.
- Lusikoi taikina muffinivuokiin ja paista 175-asteessa 20 min. ajan.