Kananmunakastike Andhra Pradeshin tapaan.
Meillä syödään harvemmin kananmunaa pääruokana, mutta nyt (raskaana) lääkärin suosituksesta olen lisännyt sitä ruokavaliooni eri muodoissa. Maistoin tätä egg currya tuttavani luona Hyderabadissa vieraillessani, ja yritin jäljitellä reseptiä kotona. Andhra Pradeshin ruoka on tunnetusti tulista, ja minullakin alkoi nenä vuotaa alkuperäistä egg currya syödessäni. Omaan versiooni laitoin sitten vähemmän chiliä.
Tarvitset:
- 4 kananmunaa
- 1 sipuli
- 1-2 vihreätä chiliä (minulle riitti 1)
- 3 tomaattia
- 4-5 currynlehteä
- Tuoretta korianteria koristeluun
- 1 rkl inkivääri-valkosipulitahnaa
- Öljyä
- Mausteita:
- 1 tl tummia sinapinsiemeniä
- 1/2 tl kurkumaa
- 1/2 tl chilijauhetta
- 1/2 tl garam masalaa
- Maun mukaan suolaa
-
Valmistelut:
- Keitä kananmunat koviksi (n. 8 min.). Kuori ne ja tee kunkin kananmunan päähän ristiviilto, jotta mausteet imeytyvät paremmin.
- Silppua sipuli, hienonna chili ja kuutioi tomaatit pieniksi kuutioiksi.
Valmistus:
- Lämmitä öljy pannulla. Paista sinapinsiemeniä ja currynlehtiä pannulla, kunnes ne alkavat räiskiä.
- Lisää sipulisilppu, chilisilppu sekä inkivääri-valkosipulitahna. Ruskista kevyesti.
- Lisää tomaattikuutiot ja paista muutaman minuutin ajan, kunnes tomaatti on pehmennyt hieman.
- Lisää loput mausteet ja suola. Sekoita ja anna seoksen hautua, kunnes öljy alkaa erottautua seoksesta.
- Lisää vettä ja hauduta parin minuutin ajan.
- Aseta kananmunat kastikkeeseen ja hauduta vielä muutaman minuutin ajan.
- Koristele korianterinlehdillä ja tarjoa makusi mukaan joko riisin tai intialaisten leipien kera.