Saturday, December 3, 2011

Carrot Curry

 

Etelä-intialaistyylinen porkkanahöystö.

Jääkaappi ammotti tyhjyyttään, ja ainoa subzi-vihannes oli porkkana. Mietin, mitä porkkanasta voisi tehdä, ja mieleeni tuli tyypillinen etelä-intialainen kuiva curry.

Reseptejäni enemmän seuranneet huomaavat, että etelä-intialaisissa resepteissä käytetyt mausteet ovat hyvin erilaisia kuin perusmausteet, joita pohjois-intialaisiin ruokiin laitetaan: sinapinsiemeniä, currynlehtiä ja chilejä käytetään kovasti. Tähän reseptiin voisi laittaa kuivattuja punaisia chilejä, mutta niiden puutteessa laitoin chilijauhetta – makuun tuo ei vaikuttanut. Porkkanat voi joko esikeittää tai lisätä vettä paistamisen jälkeen, kuten itse tein.

Tarvitset:

  • 2-3 porkkanaa
  • 1 pieni sipuli
  • (2 kuivattua punaista chiliä)
  • 4-5 currynlehteä
  • 1/2 tl sokeria
  • Öljyä
  • Mausteita:
    • 1 tl tummia sinapinsiemeniä
    • (1/2 tl chilijauhetta)
    • Maun mukaan suolaa

Valmistelut:

  • Kuori porkkanat ja paloittele ne pieniksi kuutioiksi.
  • Silppua sipuli hienoksi silpuksi.

Valmistus:

  • Lämmitä öljy pannulla. Lisää sinapinsiemenet, (punaiset chilit) sekä hetken päästä currynlehdet.
  • Kun sinapinsiemenet alkavat räiskiä pannulla, kaada sekaan sipulisilppu. Ruskista sipulisilppu kevyesti.
  • Lisää porkkanakuutiot ja kuullota hetken aikaa. Mausta suolalla, (chilijauheella) sekä sokerilla, sekoita ja lisää n. 1 dl vettä.
  • Peitä kannella ja hauduta n. 15 min. ajan, kunnes porkkanat ovat kypsyneet.
  • Tarjoa riisin tai intialaisten leipien kera.

3 comments:

  1. Hyvä lisäkeohje;täytyy muistaa tämä,kiitos;)

    ReplyDelete
  2. Meidän samainen "palya" on aavistuksen erilainen. Ilman sipulia ja paahdettujen urid-dal linssien kera.

    ReplyDelete
  3. Yaelian, tämä onkin herkkua :)

    Intialaisen vaimo, linssien kanssakin olen tätä maistanut. Tähän reseptiin sain vinkin kotiapulaiseltamme joka on kannadiga :)

    ReplyDelete