Tuesday, December 6, 2011

Beetroot Curry

Etelä-intialaistyylinen punajuurihöystö.

Pidin kovasti carrot currysta, joten päätin tehdä samanlaisen tyypillisen etelä-intialaisen subzin toisesta suosikkivihanneksestani punajuuresta. Punajuuricurry valmistetaan samalla tavalla kuin porkkanacurry ja senkin voi syödä joko riisin tai intialaisten leipien kera. Punajuuricurryn voi valmistaa myös säilykepunajuurista, jolloin siitä tulee erittäin helppo ruokalaji.

Tarvitset:

  • 2 punajuurta
  • 1 pieni sipuli
  • (2 kuivattua punaista chiliä)
  • 4-5 currynlehteä
  • 1/2 tl sokeria
  • Öljyä
  • Mausteita:
    • 1 tl tummia sinapinsiemeniä
    • (1/2 tl chilijauhetta)
    • Maun mukaan suolaa

Valmistelut:

  • Kuori punajuuret ja paloittele ne pieniksi kuutioiksi.
  • Silppua sipuli hienoksi silpuksi.

Valmistus:

  • Lämmitä öljy pannulla. Lisää sinapinsiemenet, (punaiset chilit) sekä hetken päästä currynlehdet.
  • Kun sinapinsiemenet alkavat räiskiä pannulla, kaada sekaan sipulisilppu. Ruskista sipulisilppu kevyesti.
  • Lisää punajuurikuutiot ja kuullota hetken aikaa. Mausta suolalla, (chilijauheella) sekä sokerilla, sekoita ja lisää n. 1 dl vettä.
  • Peitä kannella ja hauduta n. 20 min. ajan, kunnes punajuuret ovat kypsyneet.
  • Koristele halutessasi korianterin lehdillä ja tarjoa riisin tai intialaisten leipien kera.

Beetroot Currya ja Carrot Currya chapatin kera.

No comments:

Post a Comment