Monday, February 28, 2011

Suosituimmat reseptini: Vegetable Pulao

Kasvisriisi eli veg pulao jatkaa sarjassa suosituimpia/haetuimpia reseptejä.

Kasvisriisi on mukava lisäke erilaisille ruokalajeille. Tähän reseptiin tulee garam masala kokonaisista mausteista jauheiden sijaan. Parhaan pulaon saa pitkäjyväisestä riisistä, esim. basmati-riisistä.

Tarvitset:

  • 3 dl riisiä
  • n. 6 dl vettä
  • 1 peruna
  • 1 vihreä chili
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 1 dl herneitä
  • Öljyä
  • 1 tl jeeraa (juustokuminan siemenet)
  • Maun mukaan suolaa
  • 1-2 rkl sitruunamehua
  • Muutama korianterinlehti
  • Maun mukaan suolaa
  • Garam masalan ainekset:
    • 6-7 mustapippuria (jauhamatonta)
    • 4-6 neilikkaa
    • 2cm pätkä kanelitankoa
    • 2 tl muskottia

Valmistelut:

  • Pese riisi huolellisesti ja liota sitä vedessä hetken aikaa.
  • Kuutioi kasvikset pieniksi kuutioiksi.
  • Suikaloi chili ja hienonna sipuli silpuksi.

Valmistus:

  • Lämmitä öljy pannulla. Paista jeeraa öljyssä.
  • Kun jeera alkaa poksahdella pannulla, lisää garam masalan ainekset (kuten yllä). Paista hetken aikaa.
  • Lisää vihreä chili ja sipulisilppu. Paista keskilämmöllä, kunnes sipuli on pehmennyt.
  • Lisää peruna- ja porkkanakuutiot, ja paista niitä muutaman minuutin ajan.
  • Kaada sekaan riisi ja vesi sekä sitruunan mehu. Mausta suolalla ja hauduta n. 10 min. ajan.
  • Lisää vielä herneet, ja hauduta matalalla lämmöllä niin kauan, kunnes riisi on kypsynyt. Lisää tarvittaessa vettä, jottei riisi pala pohjaan.
  • Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
  • Koristele lopuksi korianterinlehdillä ja tarjoa ruoan lisukkeena.

1 comment:

  1. Näyttääpä hyvältä! Tykkään kasvisriisi- ja muista kasvissotkotuksista, kun ne ovat niin nopeita ja muunneltavissa olevia kaapin sisällön mukaan. :-)

    ReplyDelete