Sunday, February 13, 2011

Aloo Gobhi Matar

Höystö perunasta, kukkakaalista ja herneistä.

Tällä kertaa yhdistelin kolmea eri kasvista, eli perunaa (aloo), kukkakaalia (gobhi) ja herneitä (matar). Subzin valmistin samaan tapaan kuin aloo gobhin, lisäsin vaan herneet sekaan.

Tarvitset:

  • 1 peruna
  • 200g kukkakaalia
  • 1 dl herneitä
  • Öljyä
  • Mausteita:
    • Suolaa maun mukaan
    • 1½ tl jeeraa (juustokumina)
    • Ripaus asafoetidaa
    • 1/3 tl kurkumaa
    • 1 tl chilijauhetta
    • 1 ½ tl korianterijauhetta
    • 1 tl garam masalaa

Valmistelut:

  • Leikkaa kukkakaalista varret ja paloittele kukkakaali pieniksi palasiksi.
  • Paloittele peruna pieniksi suorakuutioiksi.

Valmistus:

  • Lämmitä pannulla sopivasti öljyä ja käristä jeeraa varovasti öljyssä, kunnes siemenet alkavat räiskiä.
  • Lisää asafoetida.
  • Lisää pieneksi pilkotut vihannekset ja kääntele niitä hetken ajan. Lisää joukkoon kurkumaa, chilijauhetta, korianterijauhetta ja puolet suolasta. Sekoita hyvin ja kaada sekaan n. 1 dl vettä.
  • Hauduta kasviksia kannen alla n. 10 min. ajan.
  • Kun kasvikset alkavat olla kypsiä, lisää garam masala ja maun mukaan suolaa. Hauduta vielä n. 5 min. ajan.
  • Tarjoa intialaisten leipien ja raitan kera.

3 comments:

  1. Tää on yksi suosituimmista intialaisista ruuista, mitä meillä tehdään kotona. :)

    ReplyDelete
  2. Hauskaa, Reetta - tehdäänkö teillä samaan tyyliin vai onko teillä joku ihan eri tapa tehdä tätä?

    ReplyDelete
  3. Samaan tyyliin, paitsi että laitetaan kaikki mausteet heti kättelyssä pannulle. Mausteiden suhteen me improvisoidaan. Oikeastaan kaikki mitä olet maininnut, niin löytyy meidän pannulta. :)

    ReplyDelete