Tuesday, January 25, 2011

Shahi Aloo

Perunaa vaaleassa cashewpähkinäkastikkeessa.

Ihmettelin, mitä laittaisin ruoaksi, kun jääkaapissa oli vain perunaa ja olen vähän kyllästynyt samoihin perunaruokiin. Mies oli juuri napostelemassa cashew-pähkinöitä, ja hän oivalsi, että voisinkin tehdä shahi aloota eli perunaa cashew-kastikkeessa. Hän oli sitä maistanut ja siitä tykännyt kovasti.

Tein kastikkeen samalla tavalla kuin shahi paneerin kastikkeen, ja hyvää tuli!

Tarvitset:

  • 3 perunaa
  • 1 dl cashew-pähkinöitä
  • 2 dl maitoa
  • 2 sipulia
  • Öljyä
  • Inkivääri-valkosipulitahnaa
  • Pari rkl ruokakermaa
  • Mausteita:
  • ½ tl chilijauhetta
    ½ tl garam masalaa
    ½ tl jeeraa (juustokuminajauhetta)
    1 tl korianterijauhetta
    1 tl sokeria
    Maun mukaan suolaa

Valmistelut:

  • Keitä perunat ‘al dente’ ja leikkaa ne kuutioiksi.
  • Liota cashewtä maidossa n. 15 min. ajan. Liotuksen jälkeen soseuta cashewt ja maito yhteen hienoksi soseeksi esim. blenderissä.
  • Soseuta sipulit myös hienoksi soseeksi.

Valmistus:

  • Lämmitä öljy pannulla. Ruskista inkivääri-valkosipulitahna kevyesti.
  • Lisää sipulisose, ja paista seosta keskilämmöllä, kunnes se alkaa olla kullanruskea.
  • Lisää mausteet, ja paista hyvin sekoittaen n. minuutin ajan.
  • Lisää perunakuutiot, sekoita ja paista hetken ajan. 
  • Kaada sekaan cashew-maito, ja sekoita uudelleen.
  • Lisää sokeri, maun mukaan suolaa ja tarpeen mukaan vettä (n. 1-2 dl). Anna hautua silloin tällöin sekoittaen muutaman minuutin ajan (maito palaa herkästi, joten tarkkaile pannua ja muista sekoitella välistä).
  • Mausta vielä ruokakermalla ja tarjoa heti esim. naanin kera.

1 comment:

  1. Kiva, että mieheltäkin tulee kokkausideoita. ;-) Ei meillä vaan... (kun ei se koskaan ole kotona).

    Tämä on varmaan tosi ihana perunaruoka, ja sopii varmaan erityisesti juuri leipien kanssa syötäväksi.

    ReplyDelete